Zápis žiakov do 1. ročníka na školský rok 2022/2023 sa uskutoční prezenčne za účasti detí a ich zákonných zástupcov

dňa 7.4. od 14,00 do 17,30  a 8.4.2022 od 14,00 do 17,00 hod. priestoroch základnej školy.

Na stránke školy je prístupná elektronická prihláška, ktorú vypíše zákonný zástupca dieťaťa vopred. (Venujte prosím zvýšenú pozornosť presnému zápisu rodného čísla a mien aj s diakritikou, aby sme v budúcnosti predišli nepresnostiam v osobných údajoch.) 

Škola prihlášku vytlačí,v čase zápisu ju zodpovedný zamestnanec skontroluje so zákonnými zástupcami dieťaťa priamo v škole a obaja zákonní zástupcovia prihlášku podpíšu.

Presný čas v uvedených dňoch si môžete dohodnúť už teraz v našej materskej škole, prípadne na telefónnom čísle 041/5582366 v pracovných dňoch do 15,30 hod., čím si vytvoríme dostatočný čas na každú rodinu.

Na zápis je potrebné prísť s dieťaťom, ktoré k 31.08.2021 dovŕši šesť rokov.

Na zápis do školy je nutné priniesť: 

- rodný list dieťaťa, 
- občiansky preukaz zákonného zástupcu,
- prípadnerozhodnutie o zverení dieťaťa do výchovy (stačí fotokópia) ,  

- podľa potrebydoklad o zdravotnom znevýhodnení.

Ak dieťa nedosahuje školskú spôsobilosť:

V prípade ak dieťa po dovŕšení šiesteho roku veku nedosiahlo školskú spôsobilosť, riaditeľ Základnej školy s materskou školou rozhodne o pokračovaní plnenia povinného predprimárneho vzdelávania v materskej škole (podľa predošlej legislatívy „Odklad povinnej školskej dochádzky“) na základe (§28a, ods. 3, školského zákona):

- písomného súhlasu príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie, 
- písomného súhlasu všeobecného lekára pre deti a dorast,
- s informovaným súhlasom zákonného zástupcu alebo zástupcu zariadenia.

Povinnosť zákonného zástupcu prísť na zápis do 1. ročníka ostáva, pri zápise zákonný zástupca upozorní základnú školu na zámer požiadať materskú školu o pokračovanie v plnení povinného predprimárneho vzdelávania.

PÍSOMNÉ VYHLÁSENIE rodičov k preberaniu dokumentov (v prípade, ak žijú v spoločnej domácnosti a stačí dokumenty zasielať jednému z rodičov alebo ak nežijú v spoločnej domácnosti a dohodnú sa na zasielaní dokumentov len jednému z rodičov).